28 Kasım 2007 Çarşamba

27 Kasım 2007 Salı

Charlize Theron en çekici kadın seçildi

Sinema, müzik ve podyum dünyasının ünlüleri, çekicilik yarışmasında sınıfta kaldı. İnternetteki 'askmen' sitesinin, milyonlarca kullanıcının oylarıyla hazırladığı listeye göre, en çekici kadın Güney Afrikalı oyuncu Charlize Theron. Theron'u Oscarlı oyuncu Halle Berry, Alman model Heidi Klum ve 'Bir Zamanlar Meksika'da' filmi Türkiye'de gösterilmekte olan Salma Hayek izledi. Kylie Minogue (58), bu listelerin gediklisi Jennifer Lopez (17), Cameron Diaz (43) ve Anna Kournikova'nın (35) alt sıralarda tutunduğu sıralamada, 40'larını deviren Michelle Pfeiffer (41) ve 60'ına merdiven dayayan Raquel Welch (55) de yer buldu.
11/01/2004 11:04

@nethaber.com

22 Kasım 2007 Perşembe

20 Kasım 2007 Salı

Waking up In Reno

Lonnie Earl, Arkansas'ta yaşayan, Darlene'le evli, benmerkezci bir oto galeri sahibidir. Lonnie, hayatında biraz heyecan yaşamanın peşindedir ve en iyi arkadaşı, kalınkafalı Roy ile eşi Candy'yi dev Reno, Nevada'ya arabayla, eğlenceli bir yolculuğa davet eder. Lonnie, galerisinden yolculuğa uygun kocaman bir jeep alır. Depoyu ve soğutucuyu tıkabasa doldururlar ve yola düşerler. Ne var ki, şen şakrak başlayan eğlence çok geçmeden, mutlu görünen çiftler için kabusa dönüşür. Çiçeği burnunda karı-koca Candy ve Roy çocuk sahibi olmak için adeta debelenirken, grubun aklına Candy’nin pekala hamile kalabileceği gelir, ama çocuk Lonnie'den olacaktır! Lonnie'nin Candy'ye olan ilgisi su yüzüne çıkmaya başladığında, bu eğlenceli yolculukta ortam kızışmaya başlar.
Yönetmen

:
Jordan Brady
Senaryo

:
Brent Briscoe, Mark Fauser
Görüntü Yön.

:
William A. Fraker
Müzik

:
Marty Stuart
Yapım

:
ABD 2002
Tür

:
Romantik Komedi
Oyuncular

:
Charlize Theron, Patrick Swayze, Natasha Richardson, Billy Bob Thornton, Chelcie Ross, Brent Briscoe

Hollywood’un yeni güzelleri

Sinerama bomba gibi

Bu aydan itibaren Hürriyet Dergi grubu bünyesinde yepyeni bir dergi daha piyasaya çıktı: SİNERAMA, birbirinden ilginç konularla dolu aylık bir sinema dergisi. Sinerama'nın ilk sayısında, sinema tarihinin en pahalı yapımı Titanic, ünlü yönetmen Spielberg'in köle isyanını anlattığı filmi Amnistad'la birlikte vizyona çıkan tüm filmlerin konusu yer alıyor. Derginin sayfalarına konuk ettiği yönetmen ve oyuncular ise Oliver Stone, Sean Penn, Keanu Reeves, Kutluğ Ataman, Jennifer Lopez, Wesley Snipes ve Casper Van Diem. Sinerama ilk sayısında Hollywood'da yeni yeni ünlenen genç aktrislere de yer verdi. İşte Hollywood'un yeni güzelleri:

Natasha G. Wagner

Natalie Wood ve senarist Richard Gregson'un kızı. Henüz altı aylıkken annesiyle babası boşandığı vakit onu yetiştiren oyuncu Robert Wagner olmuş. İlk defa 1992 yılında Fathers and Sons filmiyle beyaz perdede göründü. Ardından bir dizi önemsiz film yaptı. Ancak onu Jesse Peretz'in first Love ve Last Rites'ın Dogtown filmi ön plana çıkardı. En son David Lynch'in Lost Highway filminde rol alan Natasha Wagner, bugünlerde bir vampir öyküsü olan The Revenant ve James Wood'la oynayacağı Paradise filmlerinin projesiyle meşgul. Natasha'nın rakiplerinin yanında en büyük avantajı annesinin bakışlarını almış olması.

Lela Rochon

31 yaşındaki bu ‘‘çikolata renkli’’güzelin oynadığı filmler düzineyi aştı. Ancak yıldızı son iki filmde parladı. Harlem Geceleri ve Boomerang. Ancak biz onu daha çok Bir Oh Desem filmindeki rolünden tanıyoruz. Mütevazı bir yaradılışa sahip olan Rochon bu filmdeki başarısıyla sinema tarihine geçmeyi hakettiğini, siyah kadınları konu alan Mor Yıllar'dan bu yana yapılmış en iyi filmin bir parçası olmaktan gurur duyduğunu söylüyor.

Charlize Theron

Güney Afrika'da manken olarak meslek yaşamına başladı Charlize Theron. Paris ve Milano podyumlarını aşındırdıktan sonra Los Angeles'a taşındı. Bugün 21 yaşında olan aktris Hollywood'un umut vaad eden genç yetenekleri arasında gösteriliyor. Geçen sinema sezonunda ülkemizde gösterilen Two Days İn The Walley (Vadide İki Gün)filminde rol aldı. En son Şubat’ta ülkemizde gösterime giren Şeytan'ın Avukatı'nda Keanu Reeves'in karısı rolünü oynuyor.

Tea Leoni

Tea Leoni güzelliğinin farkında olmayan bir güzel! Bir türlü beceremediğine inandığı Flying Bird adlı televizyon dizisindeki vamp kadın karakteri sayesinde adı bir anda duyuldu. İlk önemli filmi Bad Boys. Ardından David O'Russel'ın yönettiği Flirting With Disaster geliyor. Leoni'yi 1998'de gösterime girecek olan bilimkurgu filmi Deep İmpact'ın başrolünde, ardından da De Palma'nın Ambrose Chapel'inde Brad Pitt, Martin Sheen, Liam Nieeson, Madonna gibi ünlülerle birlikte izleyeceğiz.

Kirsten Dunst

Henüz 16 yaşını doldurmadığı halde ünlüler kervanına katılmış bir genç yıldız Kirsten Dunst. İlk rolü 1989'daki New York üçlemesi filmiydi. Daha sonra Şenlik Ateşi, Vampirle Görüşme, Mother Night ve Wag The Dog geldi. Bu filmde Dustin Hoffman ve Robert De Niro gibi iki baba oyuncuya eşlik etti.

Amanda Peet

Sinemaya 1996'da adım atan Amanda Peet, sinemanın en taze yüzlerinden. Henüz 25 yaşında. Güzel Bir Gün filminde George Clooney ve Michelle Pfeiffer ile birlikte oynama şansını elde etti. Sonra da başrol geldi. Touch Me. Columbia Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu olan oyuncu, ‘‘Eğer aktris olmasaydım herhalde yazar olurdum’’diyor.

@Hürriyet - Tatil Pazar Eki: 7 Şubat 1998, Cumartesi

19 Kasım 2007 Pazartesi

97'nin trendleri

Rolling Stone Dergisi, 1997'nin trendlerini açıkladı. ABD'nin yüksek prestijli dergilerinden biri olan Rolling Stone, müzik türlerinden spora, sinemadan içeceklere kadar 1997 yılına damgasını vuran isimleri ve markaları belirledi.

‘‘Hot Issue’’ adı altında her yıl özel bir sayı yayınlayan dergi, 1997 için hazırladığı listede hem bugünün değerlerini belirlemeyi, hem de gelecek yıla ışık tutmayı amaçlıyor...

YILIN MÜZİĞİ

Rolling Stone, 1997'nin trendlerini duyurduğu özel sayısının kapağına, ‘‘Yılın Fenomani’’ olarak gösterdiği Prodigy topluluğunun solisti Keith Flint'i koydu . Yılın müziği olarak da, Prodigy'yle aynı çizgide ilerleyen Chemical Brothers'ın müziği gösterildi. Türkiye'de de gösterilen Pirelli reklamının müziğini de yapmış olan Chemical Brothers, sert bir tekno topluluğu olarak biliniyor.

YILIN ACISI

‘‘Bu sosu kullanırken teninize değmemesine dikkat edin’’! 28 yaşındaki Blair Lazar'ın ürettiği acı soslar, ABD'de büyük ilgi duyuyor. Yenilmesi neredeyse imkansız olan sosların isimleri ise şöyle ‘‘Blair'in Ölüm Sosu’’, ‘‘Ani Ölüm Sosu’’, ‘‘Ölümden Sonra’’ ve ‘‘Ölüm Yağmuru’’. Bu sosların bizdeki acısso'dan 70 kez daha acı olduğunu da hemen belirtelim.

YILIN ÖZÜRÜ

1997'nin en sık kullanılan özür cümlesi ‘‘Ben sadece yardım etmeye çalışıyordum’’ oldu. Sabaha karşı otomobilinde travesti bir fahişeyle yakalanan aktör Eddie Murphy, polislere ‘‘Ben sadece yardım etmeye çalışıyordum. Evine bırakacaktım’’ dedi. Adı Whitewater'a karışan ve Başkan Clinton'ın yakınlarına 400 bin dolarlık bir kıyak yaptığı belirlenen Webb Hubbell de konuyu araştıran müfettişlere ‘‘Bu sadece bir yardımlaşmaydı’’ şeklinde cevap verdi. Kendini öldürmeye çalışanlara yol gösteren Dr. Jack Kevorkian'ın da amacının yardım olduğu biliniyor...

YILIN AKSANI

Amerikalılar, İngiliz aksanıyla konuşmanın çok ‘‘şık’’ olduğunu düşünüyorlar. Bazıları buna ‘‘Anglofobi’’ dese de, büyük çoğunluk ‘‘Trainspotting’’ filminden, ‘‘Jane Austen’’ uyarlamalarından ve Prodigy, Chemical Brothers, Bis, Kenickie, Mansun gibi İngiliz rock topluluklarından çok etkileniyor. Kısacası, Londra'nın meşhur ‘‘cockney’’ aksanı, ABD'de çok havalı bulunuyor.

YILIN VAHŞİ BEBEĞİ

Michelle Yeoh en seksi dövüşen kadın olarak da biliniyor. Malezya doğumlu oyuncu bugüne kadar 16 filmde rol almış. Jackie Chan'ın son filmi ‘‘Polis Öyküsü III- Süperpolis’’te izleyenlerin nefeslerini kesti. O da Chan gibi dublör kullanmıyor. Çekimleri sürdürülen son James Bond filmi ‘‘Yarın Asla Ölmez’’de Pierce Brosnan'la birlikte oynaan 34 yaşındaki Yeoh, dövüşmesinin seksi bulunmasından çok hoşlandığını söylüyor.

YILIN DAVASI

Amerika'da yetişkinlerin suç işleme oranı düşerken, gençlerin suç işleme oranları 10 yıl içinde dört kat arttı. Bunun son ve en dehşet verici örneklerinden biri bu yıl New Jersey'de yaşandı. 17 yaşındaki Jayson Vreeland ve Thomas Koskovich, iki pizza dağıtıcısını öldürdüler. Sorgulama sırasında pizzacıları neden öldürdükleri sorulduğunda ise ‘‘Yapacak başka bir şey yoktu’’ şeklinde korkunç bir cevap verdiler.

YILIN SPORU

Önce normal paten vardı, sonra buz pateni çıktı, sonra da roller-blade'ler. Özellikle gençler roller-blade'leri ayaklarına geçirip parklarda, sokaklarda gezmeye bayılıyorlar. Ekstrem Sporlar arasında en sevilen sporlardan biri de zaten roller-blade'lerle yapılanı. Son moda ise mountain-blade... Geliştirilmiş roller-blade'lerle dağlara tırmanmaya başlayanların sayısı hiç de az değil...

YILIN SUÇU

1997'nin suçu olarak, ‘‘Para Aklama’’ seçildi. Rolling Stone, hiçbir kanunu çiğnemeden, sadece Cayman Island'a uçup, bir paravan şirket kurup, bir de hesap açarak bir milyon doların aklanabileceğini belirtiyor. Bizde de çok meşhur olan bu suçun diğer inceliklerini de anlatan dergi, para aklamayı ABD vatandaşının doğasına uygun bir suç olduğunu belirtiyor...

YILIN MUHABİRİ

Lisa Ling henüz 23 yaşında. Los Angeles'ta yayın yapın Channel One'ın muhabiri. Kısa bir süre önce ünlü ABC News'la anlaşma imzaladı. Bu tabii ki kolay olmadı. Şu ana kadar Afganistan'da roketli saldırıya uğrayan, Tibet'te kaçırılan ve Kamboçya'da silahla tehdit edilen Ling, bu arada sık sık ABD'ye uçarak okulda sınavlarına girdi. 23 yaşına bu kadar macera sığdıran Lisa Ling'in kısa bir süre içinde ABD'nin en ünlü muhabiri olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

YILIN ARABASI

Gangster rap'çılar arasındaki kavga kızışıp da, iki ünlü rap yıldızı birbiri ardına öldürülünce, zırhlı otomobiller bir anda değere bindi. Özel olarak hazırlanan bu otomobiller sadece korunmaya değil, saldırmaya da yarıyor. Özel açılan bölümlerden göz yaşartıcı gaz püstürtülüyor, insana zarar verecek yükseklikte bir ses yayılıyor ve saldırgan neye uğradığını şaşırıyor. tanesi 150 bin dolara satılan otomobillerden bugüne kadar sadece Kaliforniya'da 100 adet satılmış.

YILIN AKTRİSTİ

Türkiye'de de kısa bir süre gösterilen ‘‘Vadide İki Gün’’ filminin oyuncusu Charlize Theron, sinemanın en yetenekli ve en güzel yeni isimlerinden. Önümüzdeki sezon Al Pacino'yla beraber ‘‘Şeytanın Avukatı’’ filminde izleyeceğimiz Charlize 21 yaşında ve sinemadan önce modellik yapıyordu.

YILIN ÜLKESİ

Şu sıralar en havalı ülke İskoçya. Rob Roy ve Braveheart'tan etkilenen ABD'liler, İskoçya'da geçen Trainspotting filmini de çok beğendiler. ‘‘İskoçyalı’’ dizisi, rating yarışında kimi zaman Baywatch'u bile geride bırakabiliyor. Tabii İskoç asıllı Tony Blair'in İngiltere Başbakanı seçilmesi de İskoçların havasını ikiye katladı...

18 Kasım 2007 Pazar

Starların Aşk Hikayeleri

Genelde hemen hepsi ya film setinde ya galada ya da ortak arkadaslari vasitasi ile tanismislardir... Kimi once filmde iki asik rolundedir, herkes onlari birbirine yakistirir; ilk baslarda onlar inkar eder ama ardindan filmdeki ask ortak tutulan bir evde devam etmeye baslar. Kimi de tanistigi zaman baska biriyle evlidir ama gizli bakismalar ve yeni heyecanlar onu o kadar etkiler ki, yeniden asik olur ya da unuttugu ask kavrami, bosanmanin ardindan o yeni kisi ile hayatlarina girer. Ornegin Jennifer Lopez; ona hayran olmayan cok az erkek vardir herhalde, hem sesi hem de fizigi ile begeni toplayan Latin guzel, 'Gigli' filminin setinde Ben Affleck ile tanistiginda Chris Judd ile 6 ay suren evliligini yeni bitirmis ve hayatina uzun bir zaman kimseyi sokmayip, kafasini dinleyecegini soylemisti ki simdilerde bir dargin bir barisik oldugu sevgilisi Affleck'in pembe tasli elmas nisan yuzugunu parmagindan cikarmiyor ve yeniden evlilik planlari yapiyor. Hadi o genc, kani kayniyor ya 46 yasindaki Melanie Griffith? 'Miami Vice' filminin yakisikli aktoru ile seneler boyunca evli kalan, hatta bir kere bosanip tekrar ayni kisi ile evlilik yapan Melanie, 'Two Much' filminde birlikte rol aldigi esmer guzeli Antonio Banderas ile tanisinca onun cekiciligine karsi koyamadi ve ucuncu evliligini Banderas ile yapti. Bakalim guzel yildizin kani ne zaman yeniden kaynamaya baslayacak... Diger asiklarimiz ise 'Alias' filminin sevilen iki basrol oyuncusu Jennifer Garner ve Micheal Vartan. Sette yakinlasan ikili, evlenmeye karar verdi ama daha once duydugumuz senaryo burada da gecerliydi; guzel bayan once esi Scott Foley'den bosandi, sonra sevgilisinin hediye ettigi alyansi parmagina takti. Simdiki ciftimiz ise belki de Hollywood'un en masum ask yasayan cifti; Oscar odullu oyuncu Tom Hanks ve Rita Wilson, 'Volunteers' filminin setinde tanisti ve yildirim askina tutulan cift, hemen nikah masasina oturdu. Asklarinin ilk gunku gibi surdugunu soyleyen cift her seferinde, 'Birbirimizle tanisana kadar askin ne oldugunu bilmiyorduk' diyorlar. Iste yine bosanmanin ustune kurulan bir iliski daha; 41 yasindaki aktor Tom Cruise ile 29 yasindaki guzel Penelope Cruz'un asklari, 'Vanilla Sky' filminin setinde basladi ve bu iliski Hollywood stari Nicole Kidman'dan bosanan Cruise'a ilac gibi geldi. Diger bir hikayemiz ise erkeklerin ruyalarini susleyen oyuncu Charlize Theron ile Irlandali aktor Stuart Townsend'in evlilik hikayesi. Cift, 'Trapped' filminde iki sevgiliydi; simdi ise kari koca. Komik adam Ben Stiller da 32 yasindaki Christine Taylor ile bir televizyon kanalinin duzenledigi programda tanisti ve o gunden sonra hic ayrilmadi. Eger Hollywood'dan biriyle evlenmek istiyorsunuz, siz de setlerin onunden ayrilmayin...

@alem.com.tr - 19 Kasım 2003

10 Kasım 2007 Cumartesi