2 Mayıs 2008 Cuma

Kasımda Aşk Başkadır

Sevdiği erkeğin hayatını değiştirmek için yalnız bir ay süresi vardı. Neden bir ay? Çünkü bu süre içinde birine ne bağlanırsınız ne de ondan sıkılırsınız. Ama birbirinizi tanımanız mümkündür.

Neslon Moss (Keanu Reeves) ve Sara Deever'ın (Charlize Theron) Motorlu Araçlar Bölümü'nde geçirdikleri sıkıntılı bir saatten başka ortak hiçbir yönleri yoktur. Sara, erkeklerin iyi yönlerini ortaya çıkaran çekici bir karakterdir. Nelson, sadece kár-zarar hesaplarıyla ilgilenen, işten başka bir şey düşünmeyen biridir. Tabii Sara ile tanışıncaya kadar.

Birbirlerinden etkilenirler, fakat tam olarak bağlanmaya hazır olmadıklarından, pek de alışılagelmiş ilişkilere benzemeyen bir birlikteliğe başlarlar; sonunda kendi yollarına gidecekleri bir aylık bir deneme. Beklenti yok, baskı yok, bağ yok... İkisinin de hesaba katmadıkları nokta ise aşık olmaktır.

Kasımda Aşk Başkadır (Sweet November), Keanu Reeves ve Charlize Theron'un başrollerini paylaştığı ve Bel-Air Entertainment/Warner Bros. Pictures işbirliği ile sunulan romantik bir drama filmi. Yönetmenliğini Pat O'Connor'ın yaptığı filmin senaryosu Kurt Voelker'a ait. Herman Raucher'in 1968 yılındaki aynı adlı senaryosundan uyarlanan filmde ayrıca Jason Isaacs ve Greg Germann gibi oyuncular da yer alıyor.

Bir reklam ajansı yöneticisi olan Nelson Moss, kendi içine dönük ve geleceği üzerinde yoğunlaşan duygusal açıdan soyutlanmış, geçmişinden kaçan ve bugünden habersiz bir insandır. ‘‘Fakir yetişmiş ve ailesini kaybetmiş tek bir çocuktu’’ diyor Keanu Reeves, ‘‘Kendisine olan ilgim babasının kapı kapı dolaşıp satış yapan ve bunda pek de başarılı olmayan birisi olmasından kaynaklanıyor. Bilinç altında Nelson babasının başarılı bir versiyonu olmaya çalışmaktadır. Ancak bunu yaparken kendisinin hissetmesine izin veren yanını kapatır.’’

Bu durum, çekici, korkusuz bir kadın olan Sara ile karşılaşıncaya kadar sürer. ‘‘Sara çevresinde olan bitenlerle uyumlu ve bağlantı içinde’’ diyor Akademi Ödüllerine aday gösterilen, Tanrının Eseri Şeytanın Parçası filmindeki rolüyle övgü kazanan Charlize Teron. ‘‘Sara hayattan neler beklediğini, hayatı tümüyle yaşamasını gerçekten biliyor. Yabancılarla yakınlaşıp dost olmaktan korkmuyor.’’

Hürriyetim Pazar Eki 2001

Hiç yorum yok: