25 Mayıs 2008 Pazar

Tanrı'nın Eseri Şeytanın Parçası

JOHN Irving'in tanınmış romanı Tanrı'nın Eseri Şeytanın Parçası'nın (The Cider House Rules) sinema uyarlaması izleyiciye bir aşk, şeref ve aile hikayesi sunuyor.

Yönetmenliğini Lasse Hallstrom'un yaptığı, senaryosunu ise John Irving'in yazdığı filmde kalabalık bir oyuncu kadrosu rol alıyor. Başrolleri Tobey Maguire, Charlize Theron, Michael Caine, Kieran Culkin ve Kate Nelligan paylaşıyor.

John Irving, romanları bütün dünyada üne kavuşmuş ve birçok uluslararası ödül almış bir yazar. Tanrı'nın Eseri Şeytanın Parçası da çıkar çıkmaz derhal en çok satanlar listesine girmiş ve en sevilen eserlerinden biri olmuştu. Bu romanı senaryoya aktarmak Irving için 13 yıllık bir tutkulu seyahat oldu.

Tanrı'nın Eseri Şeytanın Parçası filminin konusu ise şöyle gelişiyor: Homer Wells bir yetimdir, ancak aile eksikliği duymamaktadır. St. Cloud's yetimhanesinde sevgi dolu ancak sıradışı eğitmeni Dr. Wilbur Larch tarafından yetiştirilmiştir. Ancak erkekliğe yaklaşırken Homer kendi geleceği hakkında kendine sorular sormaya başlar, dünyayı kendi keşfetme özlemindedir.

Varlıklı bir çiftle tanışan Homer onların otomobiline binerek kendini St. Cloud's'dan azad eder. Ve birdenbire sonsuz seçme şansına sahip olur. Yeni güzellikler, macera ve dostluklarla dolu kocaman bir dünyaya ayak basar. Ancak bu dünyada ihanetler, tehlikeler ve trajediler de vardır. Eski hayatını yöneten kurallar da geçersizdir. İlk defa aşık olunca da yetiştirilmesi kendisine yol gösteremez.

Yeni hayatı önünde şekil aldıkça karmaşık bugünü ile geçmişi çarpışırlar. Ancak Homer geçmişindeki yalın hayatının kendisine geleceğinin şekillenmesini değiştirecek derin kararlar verme yeteneği sağladığının farkına varır.

Hiç yorum yok: